Vols decidir com invertir 200.000 euros a
Sant Quirze del Vallès?

que son els pressupostos part

Què són els pressupostos participatius?

Els pressupostos participatius són uns mecanismes de participació mitjançant els quals la ciutadania de Sant Quirze pot decidir sobre el Pressupost Municipal.

El Pressupost Municipal és un dels instruments més importants que ha d’aprovar cada any el govern local, per tal de donar resposta a les necessitats del municipi, a partir de la distribució dels recursos econòmics i financers.

Mitjançant aquest procés de participació, serà la ciutadania qui decidirà la destinació de 200.000€ del pressupost d’inversions per a l’any 2018. Un procés que permetrà detectar les necessitats de la població, implicant-la en la presa de decisions d’una part dels recursos públics. D’aquesta manera, s’afavoreix el debat col·lectiu i es prioritzen aquestes necessitats de forma col·lectiva.

La partida d’inversions permet desenvolupar actuacions de ciutat que poden incidir sobre l’espai públic, l’ urbanisme, els equipaments, la sostenibilitat o la mobilitat.

El projecte s’organitza en 4 etapes: la fase de recollida de propostes, la fase d’anàlisi de les propostes, la fase de votació de les propostes i l’execució final de les propostes.

En la fase de recollida de propostes (del 2 al 31 de maig) els ciutadans i ciutadanes, entitats, empreses i comerços  podran participar presentant la seva aportació de formar presencial o telemàtica en el període previst. També s’organitzaran diferents sessions presencials per recollir propostes que es formularan de forma col·lectiva.

Finalitzat el termini de recollida de propostes, s’iniciarà la fase d’anàlisi. En aquest punt, la Comissió tècnica municipal valorarà les iniciatives en funció dels criteris que regulen el procés i dels requisits establerts. Les propostes validades seran les que passaran a la fase de votacions i es presentaran públicament en una sessió oberta el dia 26 de juny.

Al mes de setembre (del dia 5 al 24) tindrà lloc la fase de votacions. En aquest moment es prioritzaran els projectes presentats seguint un procés de votació popular. Podrà votar tota la ciutadania major de 16 anys empadronada a Sant Quirze del Vallès. En aquesta fase la participació serà individual. Per tal de donar a conèixer les propostes, a partir del dia 31 d’agost i fins al final del període de votacions, es podran consultar tots els projectes finalistes en aquesta pàgina web. També es farà difusió de les propostes durant la Festa Major, mitjançant una exposició que podrà visitar-se en diferents equipaments municipals.

Finalment, el 26 de setembre tindrà lloc una sessió informativa amb el resultat de les votacions i de les propostes que s’incorporaran al pressupost de l’any vinent.

La fase d’execució serà al llarg del 2018, quan els projectes més votats s’incorporaran al pressupost i s’executaran.

Per tal de garantir la transparència de tot el procés, abans de la recollida de propostes, es constituirà la Comissió de Garanties dels Pressupostos Participatius. Aquest serà un òrgan de participació, seguiment i consulta permanent del procés. La Comissió estarà formada per representants d’entitats, tècnics municipals, representants del grups polítics municipals i ciutadans i ciutadanes a títol individual (si esteu interessats a formar part d’aquesta  Comissió  envieu un correu electrònic a participacio@santquirzevalles.cat).

Els dies 24 i 26 d’abril es realitzaran sessions obertes  per presentar i donar a conèixer el projecte i el procés de participació.  El dia 24 d’abril la sessió es realitzarà a les 19 h a la Patronal i el dia 26 d’abril al Centre Cívic Torre Julià, també a les 19 h.

qui pot participar

Qui hi pot participar?

A la fase de recollida de propostes

 • Qualsevol persona empadronada a Sant Quirze del Vallès que tingui 16 anys
 • Les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Sant Quirze del Vallès
 • Empreses i comerços ubicats a Sant Quirze del Vallès

A la fase de votació

 • Qualsevol persona empadronada a Sant Quirze del Vallès que tingui 16 anys, fets abans de l’1 de setembre de 2017.
que es pot presentar

Què es pot presentar?

Les propostes han de fer referència a inversions  de qualsevol àmbit de competència municipal. Per inversió s’entenen aquells béns classificables o inventariables que són permanents en el temps. Alguns exemples poden ser:  la creació d’un espai públic, una nova dotació o equipament, un projecte de millora d’alguna zona, la compra de mobiliari públic, la creació d’un web, etc.

Les propostes han de complir un seguit de criteris, per tal de ser valorades i poder passar a la fase de votacions.

Podeu consultar els criteris en aquest ENLLAÇ.

propostes

Fes-nos arribar les teves propostes!

Del 2 al 31 de maig ens pots presentar les teves propostes a través de diferents canals:

 • Presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana Central (Plaça de la Vila, 1) i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Torre Julià (Josep Mitats s/n)
 • En línia, a través del formulari habilitat en aquest ENLLAÇ
 • Assistint a les següents sessions presencials
  • Sessió oberta per entitats i ciutadania: 8 de maig a les 19 h a la Patronal
  • Sessió oberta per a joves i entitats juvenils: 26 de maig a les 19.30h a la Patronal
  • Sessió oberta per al col·lectiu de Gent Gran: 10 de maig a les 17.30 h al Casal d’Avis
  • Sessió per a comerços i empreses: 10 de maig a les 15 h al Centre Cívic Can Feliu
 • Omplint la sol·licitud a diferents zones del municipi on s’habilitaran taules territorials per emetre propostes:
  • Escola Lola Anglada: 16 de maig de 12 a 13 h
  • Escola Pilarín Bayés: 17 de maig de 12 a 13 h
  • Escola Purificació Salas: 18 de maig de 12 a 13
  • Biblioteca Municipal: 22 de maig de 17 a 18 h
  • Plaça del Molí: 22 de maig de 18.30 a 20 h
  • Parc de les Morisques (Mostra d’Entitats): 27 de maig de 17 a 20 h i 28 de maig de 11 a 14 h